Baltmaize

Baltmaize Foto: Baltmaize

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 6 g sausā rauga
  • 4 g sāls
  • 30 g sviesta
  • 100 ml piena
  • 50 ml ūdens
Pārziešanai:
  • 1 olas dzeltenums
  • 5 ml piena

Pagatavošana

  1. Visas sausās sastāvdaļas samaisa, pievieno sviestu, pienu, ūdeni - samīca mīklu.
  2. No mīklas izveido bumbu, liek siltā vietā uz 90 minūtēm, tad mīklu vēlreiz samīca un atstāj uz 10 minūtēm.
  3. Mīklu sadala 5 daļās, katru daļu izrullē taisnstūrī, sarullē, malas nostiprina.
  4. Noliek malā uz 30 minūtēm. Tad maizēs izveido iegriezumus, noziež ar olas dzeltenumu, kas sakults ar pienu.
  5. Cep 180°C temperatūrā, 20-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes