Sastāvdaļas
- 2 vidēji lieli baklažāni
- 200 g Brinzas siera
- kaudzīte valriekstu
- 150 g vīģu
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote skābā krējuma vai majonēzes
- saišķītis pētersīļu
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Baklažānus sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar sāli, mazinot rūgtumu.
- Baklažānus nosusina, cep augu eļļā.
- Tad ceptos baklažānus liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
- Brinzas sieru sarīvē.
- Vīģes sīki sagriež.
- Valriekstus sakapā.
- Visu samaisa, pievieno sakapātus ķiplokus un pētersīļus.
- Pievieno skābo krējumu vai majonēzi, liek pildījumu uz baklažānu šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!