Baklažānu un rīsu sacepums ar tomātiem un Mocarellas sieru

Baklažānu un rīsu sacepums ar tomātiem un Mocarellas sieru Foto: Baklažānu un rīsu sacepums

Sastāvdaļas

  • 1 liels baklažāns
  • sāls, melnie pipari
  • 60 ml olīveļļas
  • 1 vidējs burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 1 vidējs sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 225 g rīsu
  • 1 tējkarote tomātu pastas
  • 355 ml dārzeņu buljona
  • 1 - 3 ēdamkarotes svaiga oregano
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas, vai vairāk, ja vēlās
  • 115 g Mocarellas siera
  • 3 vidēji tomāti

Pagatavošana

  1. Baklažānu, seleriju, burkānu un tomātus sagriež kubiņos. Ķiploka daiviņas saspiež. Smalki sagriež sīpolu.
  2. Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos.
  3. Uz pannas eļļā uz straujas uguns apcep baklažānus, pēc tam tos pārliek šķīvī.
  4. Tajā pašā pannā liek burkānus, selerijas, sīpolus un apcep.
  5. Pievieno tomātus, ķiplokus, citrona miziņu un oregano. Pievieno rīsus un cep 2 minūtes.
  6. Pielej buljonu, pievieno tomātu pastu un sautē līdz rīsi gandrīz gatavi.
  7. Pievieno sāli un piparus.
  8. Cepamā formā ieklāj cepamo papīru, liek baklažānus un rīsus ar dārzeņiem, pa virsu pārkaisa Mocarellas sieru.
  9. Cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes