Sastāvdaļas
- 1 liels baklažāns
- sāls, melnie pipari
- 60 ml olīveļļas
- 1 vidējs burkāns
- 1 selerijas kāts
- 1 vidējs sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 225 g rīsu
- 1 tējkarote tomātu pastas
- 355 ml dārzeņu buljona
- 1 - 3 ēdamkarotes svaiga oregano
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas, vai vairāk, ja vēlās
- 115 g Mocarellas siera
- 3 vidēji tomāti
Pagatavošana
- Baklažānu, seleriju, burkānu un tomātus sagriež kubiņos. Ķiploka daiviņas saspiež. Smalki sagriež sīpolu.
- Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos.
- Uz pannas eļļā uz straujas uguns apcep baklažānus, pēc tam tos pārliek šķīvī.
- Tajā pašā pannā liek burkānus, selerijas, sīpolus un apcep.
- Pievieno tomātus, ķiplokus, citrona miziņu un oregano. Pievieno rīsus un cep 2 minūtes.
- Pielej buljonu, pievieno tomātu pastu un sautē līdz rīsi gandrīz gatavi.
- Pievieno sāli un piparus.
- Cepamā formā ieklāj cepamo papīru, liek baklažānus un rīsus ar dārzeņiem, pa virsu pārkaisa Mocarellas sieru.
- Cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!