Baklažānu sacepums ar kapātu gaļu
Sacepumu receptes
augu eļļa
baklažāni
jēra gaļa
liellopa gaļa
milti
olas
pētersīļu zaļumi
piens
pipari
sāls
sīpoli
tomāti
Foto: Baklažānu sacepums ar kapātu gaļu
Sastāvdaļas
- 3 baklažāni
- 500 g jēra gaļas
- 500 g liellopa gaļas
- 7 olas
- 200 g augu eļļas
- 250 ml piena
- 2 sīpoli
- 4 tomāti
- milti
- sāls
- pipari
- pētersīļu zaļumi
Pagatavošana
- Baklažānus izcep cepeškrāsnī tā, lai miziņa sačokurotos un pēc tam tos noloba.
- Nolobītos baklažānus sagriež strēmelītēs, apsāla un ļauj tiem nostāvēties.
- Sīpolus un tomātu daiviņas izsautē 4 ēdamkarotes eļļas.
- Noņem no uguns, pievieno piparus un pētersīļu zaļumus.
- Baklažānus saudzīgi nospiež, apžāvē, katru strēmelīti apvārta miltos, olā un apcep eļļā.
- Veidnē liek baklažānu kārtu, virs tās - kapātas gaļas kārtu, tad atkal baklažānu kārtu un gaļas kārtu utt. Pēdējai jābūt baklažānu kārtai.
- Atlikušās sešas olas sakuļ, atšķaida ar pienu un pārlej ar to baklažānu un gaļas kārtojumu.
- Cep cepeškrāsnī 60 minūtes.
recepte skatīta ... reizes
Šodien skatītākās receptes