Sastāvdaļas
- 50 g sviesta
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes ūdens
- 200 g miltu
- sāls pēc garšas
- 1 sarkanā paprika
- 2 lieli baklažāni
- 1 sarkanais sīpols
- saišķītis pētersīļu
- 4 kinzas zariņi
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 laima sulas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- balzametiķis
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Papriku un baklažānus noskalo un nosusina ar dvieli.
- Iegriež ar asu nazi, ieziež ar olīveļļu, cep 25-30 minūtes.
- Sviestu sakuļ ar olu, pielej ūdeni, pievieno izsijātus miltus un sāli.
- Samīca mīklu, ietin to pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Dārzeņus izņem no krāsns, atdzesē.
- Uzmanīgi novelk mizu, izņem sēklas.
- Zaļumus sakapā, sīpolu sagriež pusgredzenos.
- Baklažānus un papriku sagriež nelielos gabaliņos.
- Dārzeņus liek traukā, virsū, ar ķiploku spiedi saspiestus ķiplokus, uzber sāli, piparus - samaisa.
- Pārlej ar olīveļļu, balzametiķi, samaisa, noliek malā.
- Mīklu plāni izrullē, izspiež apļus, kuri diametrā ir pāris centimetru lielāki par mazajām veidnītēm.
- Veidnītes ieziež ar sviestu, liek mīklas aplīšus, veidojot groziņus.
- Groziņu apakšas sadursta ar dakšiņu, cep 180°C temperatūrā, 10 minūtes.
- Gatavos groziņos liek baklažānu pildījumu, groziņu maliņas noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
- Pildītos groziņus liek krāsnī uz 10-15 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!