Sastāvdaļas
- 1 kg baklažānu
- 150 ml augu eļļas
- 1 tējkarote sāls
- 150 g paprikas
- 150 g sīpolu
- 1 čili pipars
- 350 g burkānu
- daži pētersīļa zariņi
- puspušķītis kinzas
- 80 ml 9% etiķa
- 50 g cukura
- korejiešu burkānu piedeva
Pagatavošana
- Baklažāniem nogriež galiņus. Sagriež garenos, plānos gabaliņos. Ja baklažāni ir lieli, vispirms pārgriež perpendikulāri garumam uz pusēm.
- Apcep augu eļļā zeltaini brūnus. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu. Pārkaisa ar sāli.
- Papriku sagriež salmiņos, sīpolus un aso piparu – pusgredzenos.
- Burkānus sarīvē uz korejiešu burkānu rīves.
- Ķiplokus izspiež caur spiedi. Zaļumus sakapā.
- Bļodā sajauc visus dārzeņus, izņemot baklažānus, zaļumus, etiķi, cukuru un korejiešu burkānu garšvielu.
- Pievieno baklažānus un vēlreiz samaisa. Atstāj uz 1–2 stundām.
- Salātus liek 3 tīrās 500 ml tilpuma burciņās.
- Pielej arī šķidrumu, kas izdalījies no dārzeņiem.
- Piesedz ar vāciņiem,
- Lielā katlā ieklāj dvieli, virsū liek tajā burkas.
- Ielej ūdeni tā, lai sniegtos aptuveni līdz burku pleciņiem.
- Kad ūdens katlā uzvārījies, salātus sterilizē 20 minūtes.
- Aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā.
- Pilnībā atdzisušus salātus glabā vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!