Baklažāni ziemas krājumiem

Baklažāni ziemas krājumiem Foto: Baklažāni ziemas krājumiem

Sastāvdaļas

  • 1 kg baklažānu
  • 150 ml augu eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 150 g paprikas
  • 150 g sīpolu
  • 1 čili pipars
  • 350 g burkānu
  • daži pētersīļa zariņi
  • puspušķītis kinzas
  • 80 ml 9% etiķa
  • 50 g cukura
  • korejiešu burkānu piedeva

Pagatavošana

  1. Baklažāniem nogriež galiņus. Sagriež garenos, plānos gabaliņos. Ja baklažāni ir lieli, vispirms pārgriež perpendikulāri garumam uz pusēm.
  2. Apcep augu eļļā zeltaini brūnus. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu. Pārkaisa ar sāli.
  3. Papriku sagriež salmiņos, sīpolus un aso piparu – pusgredzenos.
  4. Burkānus sarīvē uz korejiešu burkānu rīves.
  5. Ķiplokus izspiež caur spiedi. Zaļumus sakapā.
  6. Bļodā sajauc visus dārzeņus, izņemot baklažānus, zaļumus, etiķi, cukuru un korejiešu burkānu garšvielu.
  7. Pievieno baklažānus un vēlreiz samaisa. Atstāj uz 1–2 stundām.
  8. Salātus liek 3 tīrās 500 ml tilpuma burciņās.
  9. Pielej arī šķidrumu, kas izdalījies no dārzeņiem.
  10. Piesedz ar vāciņiem,
  11. Lielā katlā ieklāj dvieli, virsū liek tajā burkas.
  12. Ielej ūdeni tā, lai sniegtos aptuveni līdz burku pleciņiem.
  13. Kad ūdens katlā uzvārījies, salātus sterilizē 20 minūtes.
  14. Aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā.
  15. Pilnībā atdzisušus salātus glabā vēsā vietā.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes