Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 50 g sviesta
- 20 g rauga
- 1 ola
- 1/2 glāzes ūdens
Pildījumam:
- 250 g valriekstu
- 1 glāze cukura
- 100-120 g medus
- 1 ola
- kanēlis
- kardamons
Pagatavošana
- Sviestu izkausē.
- Olu sakuļ ar izkausēto sviestu, pievieno siltā ūdenī izšķīdinātu raugu, miltus, samīca mīklu un atstāj istabas temperatūrā uz 1,5-2 stundām.
- Gatavo pildījumu - valriekstus apgrauzdē sausā pannā, sasmalcina un samaisa ar cukuru, maltu kanēli un kardamonu.
- Uzrūgušo mīklu sadala 2 daļās.
- Vienu mīklas daļu izrullē 2 mm biezumā, otru - 3 mm biezumā.
- Veidni ieziež ar sviestu, liek 3 mm biezo mīklas daļu, virsū 4 mm biezumā liek pildījumu, virsū liek otru - plānāko mīklas daļu, malas aiztaisa.
- Veidni patur 10 minūtes istabas temperatūrā, tad noziež ar sakultu olas dzeltenumu, un sagriež vienādos rombos.
- Cep 200-220°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Gatavu pahlavu bagātīgi pārlej ar medu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!