Sastāvdaļas
- 500 g svaigu garneļu
- 160 ml olīveļļas
- 50 ml citronu sulas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 greipfrūti
- 100 g svaigu gurķu
- 2 avokado
- 15 g medus
- 20 ml balzamiko etiķa
- 1 tējkarotes franču sinepes
- 10 g diļļu
- 50 g Radičo salāti
Pagatavošana
- Gatavo marinādi - citrona sulu sajauc ar 3 ēdamkarotēm eļļas, sakapātu ķiploku, sāli un pipariem.
- Attīrītas garneles liek marinādē uz 30 minūtēm.
- Garneles izņem no marinādes un apcep uz pannas, kamēr tās kļūst gaiši rozā krāsā.
- Greipfrūtus nomizo un noņem bālās "ādiņas"(greipfrūtus mizo virs bļodiņas, lai sula tecētu tajā).
- Sagriež avokado un gurķus - visu sajauc.
- Gatavo mērci- sajauc greipfrūtu sulu ar eļļu, balzamiko etiķi, sinepēm, medu, dillēm, sāli un pipariem.
- Salātu lapas sasmalcina, liek uz lapām salātus, un pārlej ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!