Sastāvdaļas
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 40 g cukura
- 1 olu baltums
- 2 olu dzeltenumi
- 200 g miltu
- 200 ml trekna saldā krējuma
- 200 g šokolādes
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 400 g aveņu
- 1 paciņa želatīna
Pagatavošana
- Miltus, sviestu, olu baltumu un cukuru rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pildījums: Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu, pievieno šokolādi un maisa līdz tā pilnībā izkususi.
- Masu atdzesē un pievieno olu dzeltenumus, citronu sulu.
- 24 cm lielu kūkas formu nedaudz ietauko un ieklāj tajā atdzesētu, izrullētu mīklu ar maliņām 2 - 3 cm uz augšu.
- Mīklu pārklāj ar sagatavoto pildījumu un liek cepties 175°C temperatūrā aptuveni 25 minūtes. Pildījumam jābūt mīkstam!
- Kad pīrāgs gatavs, atdzesē to un ievieto ledusskapī uz aptuveni 2 stundām.
- Želatīnu aplej ar ūdeni - uzbriedina. Tad izkausē.
- Avenes izkārto pār pīrāga virsmu un pārlej ar izkausēto želatīnu.
- Ievieto ledusskapī līdz želatīna kārta sastingusi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!