Sastāvdaļas
- 2 l vaniļas saldējuma
- 175 g olu krēma
- 75 g bezē cepumu (rupji sasmalcināti)
- 60 g sasmalcinātu pistāciju
- 200 g piena šokolādes
- 600 g saldētu aveņu
Pagatavošana
- Ieklāj cepamo papīru 22 cm lielā, apaļa kūkas formas pamatnē, bet tā, lai arī malas būtu noklātas.
- Dziļā bļodā ieliek saldējumu, lai tas lēni atlaistos.
- Tad pievieno saldējumam olu krēmu un rūpīgi samaisa.
- Turpina maisīt un pievieno bezē cepumus, pistācijas un aptuveni 3/4 no šokolādes.
- Visu rūpīgi maisa un tad pievieno 375 g saldēto aveņu.
- Iegūto masu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un pārber ar 125 g saldēto aveņu.
- Visu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz nakti saldētavā.
- Pirms pasniegšanas, izņem kūku no formas un dekorē ar atlikušajām avenēm un šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!