Sastāvdaļas
- 2 glāzes cukura
- 1 glāze miltu
- 4 olas
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 2 glāzes aveņu biezeņa
- 200 g sviesta
- 500 ml salda krējuma putošanai
- 40 g želantīna
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās ar sāli.
- Pamazām pievieno 1 glāzi cukura, nepārtraucot putot.
- Pievieno pa 1 olas dzeltenumam, puto.
- Pamazām pievieno miltus un puto.
- Mīklu lej tortes formā un liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā un cep 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.
- Gatavu biskvītu pārliek izmēru lielākā tortes formā.
- Saldo krējumu saputo ar cukuru. Atsevišķi saputo sviestu ar aveņu biezeni.
- Savieno putukrējumu ar aveņu masu, samaisa.
- Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē, pievieno maisījumam un uz ļoti mazu ātrumu puto 10 sekundes.
- Masu lej tortes formā, kurā atrodas biskvīts un liek ledusskapī uz 4 - 5 stundām, vai labāk uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!