Aveņu liķieris

Aveņu liķieris Foto: Aveņu liķieris

Sastāvdaļas

  • 2,5 kg aveņu
  • 2 kg cukura
  • 1 l ūdens
  • 1 l degvīna

Pagatavošana

  1. Katliņā ielej ūdeni, ieber cukuru un notīrītas avenes, visu uzvāra un atdzesē.
  2. Masu salej stikla burkā, pārklāj ar dubultu marli un siltā telpā vai saulē tur 12 dienas, kamēr cukurs izšķīdīs un sīrups kļuvis dzidrs.
  3. Tad sīrupu uzmanīgi nofiltrē caur dubultu marli, pielej degvīnu, izmaisa un sapilda pudelēs.
  4. Ar novārītiem aizbāžņiem pudeles aiztaisa un aizlako. Uzglabā vēsā vietā.
  5. Šādi liķieri var gatavot arī no dārza un meža zemenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes