Aveņu ievārījums

Aveņu ievārījums Foto: Aveņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 l aveņu
  • 3/4 glāzes ūdens
  • 1 l cukura
  • spirts pēc vajadzības

Pagatavošana

  1. Labas, veselas avenes izlasa, saber lēzenā traukā kārtām ar cukuru un aplaista ar 40% spirtu, lai ogas būtu stingrākas un pie vārīšanas nejuktu.
  2. Atstāj 12-24 st. vēsā vietā.
  3. Pēc tam nolej no ogām radušos sulu, to izkāš un ievārījumu katlā uzvāra sīrupu.
  4. Šajā sīrupā liek pa daļām vārīties iecukurotas ogas un uz lēnas uguns vāra, līdz ogas kļūst tumšākas, it kā caurspīdīgākas.
  5. Pa vārīšanās laiku ievārījumam nosmeļ visas virsū radušās putas.
  6. Gatavas ogas ar putu karoti izņem no sīrupa un novieto uz lēzena trauka plānā kārtā.
  7. Kad visas ogas tādā veidā izvārītas un sīrups ievārīts līdz vajadzīgam biezumam, savieno sīrupu ar ogām, atdzesē un aukstu sapilda stikla burkās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes