Aveņu ievārījums ar āboliem

Aveņu ievārījums ar āboliem Foto: Aveņu ievārījums ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 600 g aveņu
  • 400 g dzidro ābolu
  • 1 kg ievārījuma cukura1:1
  • 2 - 3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 2 tējkarotes malta kanēļa

Pagatavošana

  1. Avenes un gabaliņos sagrieztus nomizotus ābolus ber katlā, pārlej ar citrona sulu un samaisa ar cukuru.
  2. Atstāj uz 1 stundu, lai ievelkas.
  3. liek vārīties uz straujas uguns un maisot vāra vel 4 - 6 minūtes.
  4. Iemaisa kanēli un pilda birciņās.
  5. Aizvāko un uz 10 minūtēm apgriež otrādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes