Aveņu – ābolu drupačkūka

Aveņu – ābolu drupačkūka Foto: Aveņu – ābolu drupačkūka

Sastāvdaļas

Pildījumam:

  • 3 āboli (attīrīti, sagriezti kubiņos)
  • 250 g saldētu/svaigu aveņu
  • 60 g brūnā cukura
  • 25 g saldkrējuma sviesta
  • 1 vaniļas pāksts sēkliņas

Drupatām:

  • 100 g miltu
  • 100 g auksta sviesta
  • 100 g brūnā cukura
  • 50 g maltu mandeļu
  • 50 g auzu pārslu (pēc izvēles)
  • 1 g malta kanēļa

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Ar roku palīdzību izveido drupatas, sajaucot miltus ar sviestu, cukuru, vaniļas sēkliņām, mandelēm, auzu pārslām un kanēli.
  3. Uz pannas apcep kubiņos sagrieztus ābolus un sviestu aptuveni 5 minūtes.
  4. Pievieno avenes, cukuru un ik pa laikam apmaisot, karsē vēl 3 minūtes.
  5. Masu ievieto caurdurī un izveidojušos sulu nolej trauciņā un novieto maliņā līdz būs nepieciešama.
  6. Masu ieliek sevis izvēlētā kūkas formā, pārkaisa ar drupatām un liek cepties aptuveni 25 minūtes.
  7. Gatavo kūku atdzesē un pasniedz ar maliņā novietoto sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes