Sastāvdaļas
Pildījumam:
- 3 āboli (attīrīti, sagriezti kubiņos)
- 250 g saldētu/svaigu aveņu
- 60 g brūnā cukura
- 25 g saldkrējuma sviesta
- 1 vaniļas pāksts sēkliņas
Drupatām:
- 100 g miltu
- 100 g auksta sviesta
- 100 g brūnā cukura
- 50 g maltu mandeļu
- 50 g auzu pārslu (pēc izvēles)
- 1 g malta kanēļa
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Ar roku palīdzību izveido drupatas, sajaucot miltus ar sviestu, cukuru, vaniļas sēkliņām, mandelēm, auzu pārslām un kanēli.
- Uz pannas apcep kubiņos sagrieztus ābolus un sviestu aptuveni 5 minūtes.
- Pievieno avenes, cukuru un ik pa laikam apmaisot, karsē vēl 3 minūtes.
- Masu ievieto caurdurī un izveidojušos sulu nolej trauciņā un novieto maliņā līdz būs nepieciešama.
- Masu ieliek sevis izvēlētā kūkas formā, pārkaisa ar drupatām un liek cepties aptuveni 25 minūtes.
- Gatavo kūku atdzesē un pasniedz ar maliņā novietoto sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!