Auzu pārslu plātsmaize - torte ar ievārījumu

Auzu pārslu plātsmaize - torte ar ievārījumu Foto: Auzu pārslu plātsmaize - torte ar ievārījumu

Sastāvdaļas

  • kefīrs (1%) – 2 glāzes
  • auzu pārslas – 1 1/2 glāzes
  • klijas (kviešu vai rudzu) – 1/2 glāzes
  • olas (atdala baltumus no dzeltenumiem) – 2 gab.
  • pūdercukurs – 2 tējkarotes
  • kanēlis – 1/2-1 tējkarotes
  • cepamais pulveris – 1/2 tējkarotes
  • ievārījums pēc garšas

Pagatavošana

  1. Uz pannas klāj cepampapīru.
  2. Auzu pārslas samaļ kafijas dzirnaviņās. Sajauc auzu pārslas, klijas, kanēli un cepamo pulveri.
  3. Sakuļ olas baltumus ar pūdercukuru, līdz veidojas mīkstas putas.
  4. Kefīru sakuļ ar dzeltenumiem viendabīgā masā.
  5. Apvieno kefīru ar sauso maisījumu un rūpīgi iecilā saputotos baltumus.
  6. Lej mīklu uz pannas un cep 180°C 15-25 minūtes.
  7. Gatavo biskvītu pārziež ar ievārījumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes