Sastāvdaļas
- kefīrs (1%) – 2 glāzes
- auzu pārslas – 1 1/2 glāzes
- klijas (kviešu vai rudzu) – 1/2 glāzes
- olas (atdala baltumus no dzeltenumiem) – 2 gab.
- pūdercukurs – 2 tējkarotes
- kanēlis – 1/2-1 tējkarotes
- cepamais pulveris – 1/2 tējkarotes
- ievārījums pēc garšas
Pagatavošana
- Uz pannas klāj cepampapīru.
- Auzu pārslas samaļ kafijas dzirnaviņās. Sajauc auzu pārslas, klijas, kanēli un cepamo pulveri.
- Sakuļ olas baltumus ar pūdercukuru, līdz veidojas mīkstas putas.
- Kefīru sakuļ ar dzeltenumiem viendabīgā masā.
- Apvieno kefīru ar sauso maisījumu un rūpīgi iecilā saputotos baltumus.
- Lej mīklu uz pannas un cep 180°C 15-25 minūtes.
- Gatavo biskvītu pārziež ar ievārījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!