Sastāvdaļas
- 250 g auzu pārslu
- 1 ēdamkarote svaiga, rīvēta ingvera
- 1 apelsīna miziņa
- 200-300 g žāvētu aprikožu
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- 50 g kakao pulvera
- mazliet riekstu pēc garšas
Pagatavošana
- Daļu auzu pārslu grauzdē sausā pannā, iegūstot vieglu brūnganumu.
- Žāvētās aprikozes mērcē ūdenī.
- 100 g aprikožu noliek malā, pārējās sastāvdaļas (izņemot riekstus un kakao) sablenderē viendabīgā masā.
- Atlikušās aprikozes sīki sagriež, samaisa ar drupinātiem riekstiem, visu iemaisa sablenderētajā masā.
- No mīklas izveido taisnstūri, to sagriež kvadrātiņos, apviļā kakao pulverī.
- Gatavus uzkodu kvadrātiņus uzglabā ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!