Sastāvdaļas
- 200 g vafeļu trubiņu ar šokolādi
- 50 g auzu pārslu
- 100 g sviesta
- 9 g želatīna
- 100 g baltvīna
- 100 g aprikožu ievārījuma
- 50 g pūdercukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 250 g saldā krējuma
- 850 g konservētu persiku/aprikožu
- melisa
Pagatavošana
- Biskvīts: Vafeļu trubiņas, atstājot 16 gabalus maliņā, un auzu pārslas sasmalcina.
- Izkausē sviestu un sajauc ar auzu pārslu maisījumu.
- Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā iegūto masu.
- Atlikušās vafeļu trubiņas izkārto pār pamatni aplī un visu ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar baltvīnu un atstāj uzbriest.
- Aprikožu ievārījumu sajauc ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno uzbriedināto želatīnu. Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu.
- Konservētās aprikozes nokāš un sagriež uz pusēm, atstājot 3 - 4 veselas - dekorēšanai.
- Aprikožu ievārījuma masu pārklāj pār kūkas pamatni, savukārt, aprikožu gabaliņus izkārto pār ievārījuma kārtu.
- Ar lāpstiņas palīdzību putukrējumu pārklāj pār kūkas virsmu un ievieto kūku ledusskapī uz 3 stundām.
- Noņem no formas maliņas un dekorē kūku ar aprikozēm un melisu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!