Sastāvdaļas
Riekstu drupačām:
- 1 glāze miltu
- 60 g smilšu cepumu
- 1/2 glāzes cukura
- 1/2 glāzes attīrītu valriekstu
- 10 ēdamkarotes sviesta
Pildījumam:
- 2 olas
- 1/2 glāzes cukura
- 1 glāze trekna saldā krējuma
- 120 g krēmsiera
- 300 g zemeņu
- 1 vidēja lieluma citrons
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 160°C temperatūrai.
- Smilšu cepumus un valriekstus blenderī sasmalcina.
- Cepumu-riekstu masu samaisa ar sviestu, miltiem un cukuru - visu samaisa viendabīgā masā.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, izklāj riekstu masu vienā kārtā, cep 20 minūtes.
- Jāskatās, lai riekstu masa izceptos vienmērīgi, to ik pa brīdim apmaisa.
- Pēc 20 minūtēm, riekstu masu izņem, atdzesē.
- Gatavo pildījumu - olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu baltumus samaisa ar cukuru, dziļā bļodā kuļ 3 minūtes, pievieno saldo krējumu, turpina kult 6 minūtes.
- Pievieno krēmsieru, citrona sulu, kārtīgi sakuļ, pievieno sagrieztas zemenes.
- Veidni ietauko ar sviestu, riekstu masu sadala 2 vienādās daļās, vienu ber veidnē, izlīdzina, var mazliet sablīvēt, liek pildījumu, tad atkal riekstu masu.
- Veidnei uzklāj foliju, liek saldētavā, uz nakti, ja nesanāk uz nakti, tad vismaz uz 4 stundām.
- Izņem 10-15 minūtes pirms pasniegšanas, sagriež mazākos gabalos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!