Augļu un ogu pīrāgs

Augļu un ogu pīrāgs Foto: Augļu un ogu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāzes miltu
  • 700 g biezpiena
  • 150 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 0,3 glāzes piena
  • 5 olas
  • 1/2 glāzes augu eļļas
  • svaigi augļi un ogas (pēc vēlēšanās)
  • 1 paciņa želatīna
  • sāls
  • vaniļas cukurs
  • augļu vai ogu sīrups (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana

  1. Biezpienam pievieno 100 gramus skābā krējuma, un sakuļ ar blenderi - viendabīgā masā, bez kunkulīšiem.
  2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  3. Olu baltumiem pievieno 1/2 glāzes cukura un sakuļ putās.
  4. Saputotiem olu baltumiem pievieno miltus, olu dzeltenumus un augu eļļu - samaisa.
  5. Daļu olu baltumu un miltu maisījuma liek ieeļļotā veidnē ar augstām malām.
  6. Atlikušajam olu baltumam un miltu maisījumam pievieno biezpiena maisījumu, 1/2 glāzes cukura, pieber sāli, 1/3 glāzes piena, vaniļas cukuru.
  7. Visu sakuļ ar mikserpulti un uzmanīgi lej virsū veidnē esošajam maisījumam.
  8. Uzkarsē krāsni līdz 180 - 200 grādu temperatūrai.
  9. Cep 40-60 minūtes, kamēr biskvīts kļūst brūngans.
  10. 50 gramus skābā krējuma sajauc ar 2 tējkarotēm cukura.
  11. Biskvītu izņem no krāsns un noklāj ar skābā krējuma un cukura maisījumu.
  12. Uz pīrāga virsmas izkārto augļus un ogas.
  13. Gatavo želeju - divas glāzes sīrupa sajauc ar vienu glāzi uzbriedināta želatīna.
  14. Želeju uzlej augļiem un ogām.
  15. Pīrāgu liek ledusskapī vismaz uz četrām stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes