Sastāvdaļas
- 400 g ābolu
- 400 g bumbieru
- 1 citrons
- 1 apelsīns
- šķipsniņa kanēļa
- 100 g iecienītāko ogu
- 3 cepumi
Pagatavošana
- Pagatavo mērci: sarīvē citrona un apelsīna miziņas. Pievieno kanēli un sulas no 1/2 citrona un 1/2 apelsīna. Samaisa.
- Āboliem un bumbieriem izņem serdes un sēkliņas. Sagriež vienādos gabaliņos.
- Gabaliņus liek traukā ar mērci, pievieno ogas un rūpīgi sajauc. Ļauj pastāvēt 15 - 20 minūtes.
- Pa to laiku augļi izdalīs sulu, kura sajauksies ar mērci un dos vēl lieliskāku garšu.
- Pasniedzot salātus jau atsevišķos traukos, tos pārkaisa ar sasmalcinātiem cepumiem.
- Tie iesūks lieko šķidrumu, piedos krēmveidīgu noti un patīkami kraukšķēs mutē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!