Sastāvdaļas
- 1 glāze marinētu ābolu
- 1/2 glāzes marinētu ķiršu
- 1/2 glāzes rozīņu
- 5 ēdamkarotes biezpiena
- 3/4 glāzes saldā krējuma
- cukurs pēc garšas
Pagatavošana
- Biezpienu izberž caur sietu, pievieno saldo krējumu, mazliet cukura, samaisa.
- Mērcei jābūt skābā krējuma biezumā. Ja masa ir par biezu, to atšķaida ar pienu vai ķiršu sulu.
- Rozīnes siltā ūdenī nomazgā uzbriedina un nosusina.
- Marinētus ābolus sagriež gabaliņos.
- Ķiršiem izņem kauliņus. Sagatavotos komponentus sajauc ar mērci un liek salātu trauciņos.
- Rotā ar āboliem un ķiršiem.
Augļus un ogas var izvēlēties pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!