Augļu kokteilis

Augļu kokteilis Foto: Augļu kokteilis

Sastāvdaļas

  • 400 g ūdens
  • 120 g henomeļu sīrupa
  • 120 g aveņu sulas
  • 400 g konservētu augļu
  • 100 g saldā aveņu vīna

Pagatavošana

  1. Uzvāra ūdeni, atdzesē un samaisa ar henomeļu sīrupu un dzidro aveņu sulu.
  2. Tad pievieno konservētus (kompota) vai arī svaigus augļus, kuri apvārīti cukura sīrupā.
  3. Augļi nedrīkst būt izjukuši un pārāk mīksti.
  4. Izjukuši augļi kokteilim dod neglītu izskatu, un, galvenais, kokteilis nav dzidrs.
  5. Pēc augļu pievienošanas pielej aveņu vīnu vai arī kādu citu saldu vīnu.
  6. Kokteili pilda dezinficētās burkās.
  7. Burkām uzliek nomazgātu plastmasas vāciņu, pasterizē 80-85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes.
  8. Tālāk burkas hermētiski noslēdz un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes