Sastāvdaļas
- 100 g rozīņu
- 200 g sukāžu
- 1 apelsīna miziņa
- 1/2 glāze valriekstu
- kanēlis (pēc garšas)
- muskatrieksts (pēc garšas)
- kardamons (pēc garšas)
- 180 g sviesta
- 150 ml dzirkstošā vīna
- 200 g cukura
- 4 olas
- 250 g milti
- 10 g cepamā pulvera
Pagatavošana
- Rozīnes un sukādes pārlej ar dzirkstošo vīnu un noliek maliņā uz 40 minūtēm.
- Kad dzirkstošais vīns uzsūcas, pievieno masai riekstus, garšvielas, apelsīna miziņas un nedaudz miltus.
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pa vienai pievieno olas.
- Pakāpeniski masai pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi visu samaisa.
- Tad mīklu sajauc ar rozīņu masu un visu samaisa viendabīgā masā.
- Kēksa formu viegli ietauko un ieklāj tajā mīklu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 10 minūtes, tad 150°C temperatūrā 40 minūtes.
- Kad kēkss gatavs, tad formā to atdzesē 15 minūtes, izņem no formas un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!