Sastāvdaļas
- 150 g sviesta
- 100 g cukura
- 250 g kviešu miltu
- 1 naža gals sāls
Pildījumam:
- zemenes vai ķirši
- putukrējums
- cukurs
- 1 glāze ogu sulas
- 1 tējkarote želatīna
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar cukuru un sāli. Sviestu ar miltiem saplucina sīkās piciņās.
- Pieliek olu un labi samīca, izveltnē aptuveni 3-4 mm biezu plāksni un ar glāzi veido aplīšus, tos iespiež mazās, robainās veidnītēs.
- Cep gaiši brūnus.
- Atdzesētus pilda ar cukurotām ogām un pārlej ar sulu, kurā izšķīdināts želatīns.
- Kad želeja sastingusi, groziņus grezno ar saputotu putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!