Augļu groziņi ar sviesta krēmu

Augļu groziņi ar sviesta krēmu Foto: Augļu groziņi ar sviesta krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1/2 glāze cukura
  • 1 ola
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 100 g margarīna
  • 1/2 ēdamkarote majonēzes
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 450 g miltu

Krēmam:

  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 10 ēdamkarotes iebiezinātā piena
  • jebkurš ievārījums

Dekorēšanai:

  • augļi
  • ogas

Pagatavošana

  1. Mīkla: Dziļā bļodā sajauc sviestu ar cukuru un margarīnu, vidējā ātrumā ar elektrisko putotāju saputo.
  2. Tad pievieno olu (visu saputo), majonēzi (visu saputo), dzeramo sodu (visu saputo) un pakāpeniski ar miltus, mīklu samīca viendabīgā masā.
  3. Groziņu formas viegli ietauko un plānā slānī ieklāj tajās mīklu.
  4. Liek cepties 190°C temperatūrā līdz groziņiem gaiši zeltaina krāsa.
  5. Gatavos groziņus rūpīgi izņem, izmet no formām.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu līdz baltai masai, tad ar nelielām porcijām pievieno iebiezināto pienu un rūpīgi saputo.
  7. Groziņu pamatnē ieklāj 1 - 2 tējkarote ievārījuma, tad pārklāj ar krēmu un dekorē ar jebkuriem augļiem vai ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes