Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. 5 l tilpuma fajansa traukam vai burkai:
- 500 g zemeņu (vislabāk mazas zemenītes)
- 1,5 kg cukura
- 2 l apm. 54° brūnā ruma
- 500 g ķiršu
- pa 250 g ērkšķogu, upeņu, aveņu, aprikožu,
- zilo plūmju un bumbieru
Pagatavošana
- Trauku vai burku pamatīgi izmazgā un izslauka.
- Zemenes noskalo, nosusina un ieliek traukā.
- Sajauc ar 250 g cukura un tur apm. 20 minūtes.
- Tad uzlej apm. 700 ml ruma.
- Apsedz un ļauj stāvēt aptuveni 3 nedēļas, ik pēc trim dienām apmaisa.
- Pakāpeniski pievieno pārējos augļus un ogas, kad tie nogatavojušies.
- Augļi un ogas vienmēr labi jānoskalo un jānosusina.
- Pirms pievienošanas maisījumam tie jāsajauc ar apm. 125 g cukura un jāpatur apm. 30 minūtes.
- Kopējo trauka saturu vairs nemaisa.
- Jāuzlej vienmēr tik daudz ruma, lai augļi un ogas būtu pilnīgi pārklāti.
- Kad visi augļi un ogas ielikti traukā, tiem vismaz vēl 4 nedēļas jāievelkas.
Padoms
Dažas ēdamkarotes šādu rumā konservētu augļu vai ogu noder kā aromātiskas piedevas vaniļas saldējumam vai pudiņam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!