Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes kefīra
- 1/2 tējkarotes sodas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes cukura
- milti
Pildījumam:
- maltā gaļa
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls, pipari
- loki pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Kefīru uzsilda līdz 30°C temperatūrai.
- Pievieno sodu, samaisa, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz samaisa, atstāj uz 1 minūti.
- Pakāpeniski pievieno miltus, pastāvīgi maisot.
- Mīklai jābūt mēreni biezai.
- Pannā uzkarsē augu eļļu, kura uzlieta 0,5-1 cm biezā slānī.
- Malto gaļu samaisa ar sakapātu sīpolu, ķiploku, sāli, pipariem un sakapātiem lokiem(ja vēlas).
- Ar karoti liek mīklu pannā, tad liek maltās gaļas maisījumu, virsū maisījumam liek atkal mazliet mīklas.
- Mīklu virsū gaļas maisījumam liek tā, lai paliek nelielas atveres, tas jādara ātri.
- Cep uz vidējas uguns no vienas puses, pēc tam no otras puses, kamēr belaši kļūst zeltaini.
- Gatavus belašus pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!