Ātrie belaši

Ātrie belaši Foto: Ātrie belaši

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 glāzes kefīra
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • milti


Pildījumam:

  • maltā gaļa
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, pipari
  • loki pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Kefīru uzsilda līdz 30°C temperatūrai.
  2. Pievieno sodu, samaisa, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz samaisa, atstāj uz 1 minūti.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, pastāvīgi maisot.
  4. Mīklai jābūt mēreni biezai.
  5. Pannā uzkarsē augu eļļu, kura uzlieta 0,5-1 cm biezā slānī.
  6. Malto gaļu samaisa ar sakapātu sīpolu, ķiploku, sāli, pipariem un sakapātiem lokiem(ja vēlas).
  7. Ar karoti liek mīklu pannā, tad liek maltās gaļas maisījumu, virsū maisījumam liek atkal mazliet mīklas. 
  8. Mīklu virsū gaļas maisījumam liek tā, lai paliek nelielas atveres, tas jādara ātri.
  9. Cep uz vidējas uguns no vienas puses, pēc tam no otras puses, kamēr belaši kļūst zeltaini.
  10. Gatavus belašus pasniedz karstus. 

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!



... reizes
    



Šodien skatītākās receptes