Ātri un viegli pagatavojama kūka

Ātri un viegli pagatavojama kūka Foto: Ātri un viegli pagatavojama kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 4 nelielas olas
  • 130 g cukura
  • 200 g miltu
  • 1/3 tējkarotes dzēstas sodas
  • 1 tējkarote kakao pulvera
  • kaudzīte ogu (pēc garšas)

Krēmam:

  • 150 g skābā krējuma
  • 2-3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru gaisīgā masā.
  2. Pievieno sodu, pakāpeniski pieber miltus - sajauc mīklu.
  3. 2/3 mīklas lej ietaukotā veidnē, atlikušajai mīklai pievieno kakao pulveri.
  4. Ogas apviļā miltos un uzber baltajai mīklai.
  5. Virsū baltajai mīklai ar ogām liek tumšo mīklu, mozaīkas veidā - haotiski.
  6. Cep ~ 170 - 180°C temperatūrā 20-30 minūtes (gatavību pārbauda ar koka iesmiņu).
  7. Gatavo krēmu - skābo krējumu samaisa ar cukuru, kamēr cukurs izkūst.
  8. Biskvītu atdzesē, sagriež daļās, vidū, starp kārtām, ieklāj krēmu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes