Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 nelielas olas
- 130 g cukura
- 200 g miltu
- 1/3 tējkarotes dzēstas sodas
- 1 tējkarote kakao pulvera
- kaudzīte ogu (pēc garšas)
Krēmam:
- 150 g skābā krējuma
- 2-3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru gaisīgā masā.
- Pievieno sodu, pakāpeniski pieber miltus - sajauc mīklu.
- 2/3 mīklas lej ietaukotā veidnē, atlikušajai mīklai pievieno kakao pulveri.
- Ogas apviļā miltos un uzber baltajai mīklai.
- Virsū baltajai mīklai ar ogām liek tumšo mīklu, mozaīkas veidā - haotiski.
- Cep ~ 170 - 180°C temperatūrā 20-30 minūtes (gatavību pārbauda ar koka iesmiņu).
- Gatavo krēmu - skābo krējumu samaisa ar cukuru, kamēr cukurs izkūst.
- Biskvītu atdzesē, sagriež daļās, vidū, starp kārtām, ieklāj krēmu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!