Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2-3 glāzes miltu
- 1 ola
- ūdens (daudzums pēc nepieciešamības)
Pildījumam:
- 500 g jauktā maltā gaļa (cūkgaļa, liellopu gaļa)
- 500 g sīpolu
- sāls pēc garšas
- krējums pasniegšanai
Pagatavošana
- No mīklas sastāvdaļām pagatavo mīklu, izrullē to.
- Malto gaļu samaisa ar sakapātiem sīpoliem, pievieno garšvielas pēc garšas.
- Gareniski, gar mīklas malu, horizontāli izkārto maltās gaļas masas gabaliņus, izvēlētā lielumā.
- Mīklu noloka visā garumā uz priekšu, tā, lai maltās gaļas gabaliņi būtu pārklāti.
- Mīklu apkārt maltās gaļas masas gabaliņiem piespiež ar roku.
- Izspiež pelmeņus, izmantojot piemērota lieluma glāzi.
- Malas aizspiest nav nepieciešams.
- Ja vēlaties darīt lieku darbu, galus savienojiet.
- Gatavus pelmeņus vāra sālsūdenī.
- Pasniedz ar sviestu, skābo krējumu, var uzliet mazliet etiķa,maltus čili piparus - pēc garšas.
- Šādi gatavojot pelmeņus, tos var pagatavot veselu kalnu!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!