Sastāvdaļas
- 1 kg nelielu gurķu
- 1 ķiploks
- 1 saišķis diļļu
- 1 l gāzēta minerālūdens
- 2 ēdamkarotes etiķa
- 1 tējkarote cukura
- 1/2 tējkarotes ķimeņu
- pāris smaržīgie piparu graudiņi
- 1 lauru lapa
- 2 krustnagliņas
- 1 tējkarote melno piparu graudiņu
- 1 1/2 tējkarotes rupjās sāls bez joda
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā, nogriež galiņus. Liek tos burkā.
- Ķiploku nomizo, daiviņas samīca ar naža malu un pieliek pie gurķiem.
- Visas garšvielas pievieno gurķiem, virsū liek dilles, pārlej ar gāzētu minerālūdeni, etiķi un 12 stundas tur vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!