Sastāvdaļas
- 10 olas
- 10 ēdamkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes kviešu miltu
- 5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- vanilīns
Pildījumam un rotājumam:
- 2 glāzes putukrējuma
- 3-4 ēdamkarotes cukura
- vanilīns
- 700 g zemeņu
- 1 glāze zemeņu želeja
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, dzeltenumus sakuļ ar 5 ēdamkarotēm cukura, pievieno vanilīnu.
- Olu baltumus puto ar atlikušo cukuru, kopā ar izsijātiem miltiem pievieno olu dzeltenumiem.
- Sagatavotā tortes veidnē cep atsevišķi divas ripas.
- Atdzisušas pilda ar putukrējumu (saputo saldo krējumu ar cukuru un vanilīnu) un daļu mazliet saspaidītu ogu.
- Torti pārliek ar zemenēm, pārlej ar recēt sākušu zemeņu želeju.
- Tortes malas rotā ar putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!