Sastāvdaļas
- 400 g biezpiens (trekns)
- 200 g sviesta
- 1 ēdamkarote želatīns
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- 2 tējkarotes vanilīna
- 300 g tumšās šokolādes
- 100 g auzu pārslu cepumu
- 100 g bieza ogu ievārījuma (ķiršu, zemeņu, aveņu, u.c.)
Pagatavošana
- Sajauc izkausētu sviestu, biezpienu un pūdercukuru.
- Pievieno vanilīnu un rūpīgi visu samaisa.
- Karstā ūdenī izšķīdina želatīnu un, lejot ar nelielu strūklu, pievieno to biezpiena masai.
- Masu ieklāj kūkas formā un ievieto ledusskapī.
- Sasmalcina auzu pārslu cepumus.
- Izkausē 200 g šokolādes ūdens peldē un sajauc to ar sasmalcinātajiem cepumiem.
- Masu uzliek uz cepamā papīra un ievieto ledusskapī.
- Biezpiena masu uz dažām uz dažām sekundēm ieliek karstā ūdenī, lai tā atlaistos.
- Uzmanīgi to pārklāj pār cepumu kārtu.
- Biezpiena masas kārtu pārklāj ar sevis izvēlēto ogu ievārījumu.
- Izkausē atlikušo šokolādi un pārklāj to pār kūkas virsmu.
- Ievieto kūku ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!