Sastāvdaļas
- 6 - 8 kartupeļi
- 400 g VIČĪ sālīta Atlantijas laša filejas (2 iepakojumi 2 x 200 g)
- 1 liels sīpols vai puravs pēc garšas
- 3 - 4 olas
- 200 ml saldais krējums vai piena
- 1/2 tējkarotes melno piparu
Rotāšanai:
- sasmalcinātas dilles
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
- VIČĪ sālītu Atlantijas laša fileju sagriež gabaliņos.
- Sasmalcina sīpolu.
- Ietaukotā veidnē kārtām liek kartupeļus, lasi, sīpolus vai puravus.
- Liek virsējo kartupeļu kārtu.
- Olas sakuļ ar pienu. Pievieno melnos piparus un lej veidnē.
- Liek cepeškrāsnī 180 - 200 °C temperatūrā un cep 60 - 70 minūtes, līdz olu un piena maisījums sarecējis un kartupeļi mīksti.
- Ja virsa sāk palikt pārāk brūna, sacepumu apklāj ar foliju.
- Sacepumam ļauj padzist, uzkaisa dilles un pasniedz kopā ar pupām, zirņiem vai lapu salātiem.
Receptē izmantots VIČI produkts - Sālīta Atlantijas laša fileja.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!