Asais lasis apelsīnu mērcē

Asais lasis apelsīnu mērcē Foto: Asais lasis apelsīnu mērcē

Sastāvdaļas

  • 600 g laša filejas
  • 100 g lapu salātu
  • 100 g cukura
  • 10 g melno piparu
  • 10 g maltu čili piparu
  • 1 apelsīns
  • 40 g svaiga ingvera
  • 1 svaigs čili pipars
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Lēzenā šķīvī cukuru samaisa ar sāli, melnajiem pipariem, maltiem čili pipariem.
  2. Sausu laša fileju apviļā cukura un piparu maisījumā.
  3. Pannā, uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu, cep laša fileju, apgrozot, kamēr tā ir karamelizējusies no abām pusēm.
  4. Gatavo apelsīnu mērci - apelsīnu nomizo (mizu vajadzēs), izspiež sulu katliņā.
  5. Sīki sagriež apelsīna mizu un ingveru.
  6. Svaigu čili piparu pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas un sīki sagriež piparu - cik daudz čili piparu izmantosiet, skatieties pēc garšas.
  7. Katliņā ar apelsīna sulu lej tikpat daudz ūdens, cik sula, pievieno apelsīna miziņu, ingveru, čili piparu - visu uzvāra.
  8. Mērci nogaršo, ja nepieciešams, pievieno cukuru vai melnos piparus.
  9. Pirms pasniegšanas, mērci izspiež caur sietu.
  10. Pasniedz lasi ar lapu salātiem un apelsīnu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes