Aroniju sula

Aroniju sula Foto: Aroniju sula

Sastāvdaļas

  • aronijas
  • citronskābe

Pagatavošana

  1. Aronijas noskalo, notecina uz sieta un izmaļ sulu spiedē.
  2. Iegūto nedzidro, biezo sulu katlā uzkarsē līdz 70-80 °C.
  3. Virspusē saceļas biezumi, tos nosmeļ ar putu karoti.
  4. Šādu sulu var izfiltrēt arī caur marles maisiņu.
  5. Iegūto sulu pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes, 3 litru burkas- 30 minūtes.


Aroniju sulai ir liela diētiska nozīme. Cilvēkiem, kuri slimo ar hipertoniju, ieteic lietot aroniju sulu. Lai uzlabotu garšu, aroniju sulai var pielikt citronskābi, jo aronijas satur ļoti maz skābes. Aroniju sula noderīga citu sulu krāsošanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes