Sastāvdaļas
- 2 jēra stilbu gali
- 2 saldās paprikas
- 1 čili pipars
- 4 tomāti
- 2 sīpoli
- 4 burkāni
- 3 ķiploka daivas (manējiem ir lielas)
- 0.5 l burciņa mājas lečo
- 3/4 glāzes rīsu
- selerijas kāts vai zaļumi
- kinzas zaļumi
- garšvielas - piparu graudi, smaržīgie pipari, lauru lapas, malti melnie pipari, kūpinātas paprikas pulveris, hmeli-suneli, Svanetijas sāls
Pagatavošana
- Sāku ar buljonu. Jēra gaļu (stilbu galus, bet var jebkuru gabalu ar kauliņu) apcepu olīveļļā, liku katlā ar burkānu, sīpolu, pipariem, sāli un lauru lapu.
- Pārlēju ar ūdeni, lai gaļa apsegta.
- Uzvārīju, noputoju un turpināju 1h vārīt uz lēnas uguns.
- Kad gaļa gatava, izņēmu no katla kopā ar burkānu un sīpolu.
- Apcepu sīpolu un 2 ķiploku daiviņas, pieliku buljonam, apcepu pārējos dārzeņus, sāls, pipari. Un atkal klāt buljonam.
- Vārīju 20 min. Tad pievienoju lečo burciņu un sakapātus kinzas kātus.
- Vārīju 10 min, tad piebēru noskalotus rīsus un pārējās garšvielas. Vārīju vēl 15 minūtes.
- Pa to laiku noņēmu no kauliem vārīto gaļu. Sagriezu nelielos gabalos, arī buljonā vārīto burkānu, piebēru zupai, piebēru kinzas zaļumus un pavāriju vē 5 min.
- Izslēdzu karstumu un atstāju atpūsties uz kādu pusstundu. Var ēst ar krējumu, vai bez.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!