Sastāvdaļas
- 250 ml piena
- 1 tējkarote sodas
- 100 g valriekstu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 320 g brūnā cukura
- 150 g sviesta
- 1,5 tējkarotes malta muskatrieksta
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Veidnē ieklāj cepampapīru.
- Sodu samaisa ar pienu.
- Miltus, 50 g valriekstu, cepamo pulveri sasmalcina, pievieno brūno cukuru, atdzesētu sviestu, visu sakuļ drumstalās.
- Mīklu sadala 2 daļās, vienu daļu liek veidnē, blīvi izlīdzina.
- Atlikušajai daļai pievieno piena-sodas maisījumu, muskatriekstu, kuļ 2-3 minūtes.
- Sakulto pārlej kārtai veidnē, virsū liek 25 g valriekstu, tie mazliet nogrims.
- Atlikušos valriekstus samaisa ar 1 tējkaroti miltu un pārkaisa virsmu.
- Cep 35-45 minūtes, kamēr parādās brūni-zeltaina garoziņa.
- Pīrāga gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
- Gatavu pīrāgu mazliet atdzesē veidnē, tad izņem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!