Armēņu tējas pīrāgs ar muskatriekstu

Armēņu tējas pīrāgs ar muskatriekstu Foto: Armēņu tējas pīrāgs ar muskatriekstu

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 1 tējkarote sodas
  • 100 g valriekstu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 320 g brūnā cukura
  • 150 g sviesta
  • 1,5 tējkarotes malta muskatrieksta 

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Veidnē ieklāj cepampapīru.
  3. Sodu samaisa ar pienu.
  4. Miltus, 50 g valriekstu, cepamo pulveri sasmalcina, pievieno brūno cukuru, atdzesētu sviestu, visu sakuļ drumstalās. 
  5. Mīklu sadala 2 daļās, vienu daļu liek veidnē, blīvi izlīdzina.
  6. Atlikušajai daļai pievieno piena-sodas maisījumu, muskatriekstu, kuļ 2-3 minūtes.
  7. Sakulto pārlej kārtai veidnē, virsū liek 25 g valriekstu, tie mazliet nogrims.
  8. Atlikušos valriekstus samaisa ar 1 tējkaroti miltu un pārkaisa virsmu.
  9. Cep 35-45 minūtes, kamēr parādās brūni-zeltaina garoziņa.
  10. Pīrāga gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
  11. Gatavu pīrāgu mazliet atdzesē veidnē, tad izņem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes