Sastāvdaļas
- 2 l gaļas buljona
- 3/4 glāzes rīsu
- 500 g jēra gaļas
- 3 olas
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote sviesta
- mazliet piena
- pipari
- sāls
- smalki sagriezti zaļumi (pētersīļi, dilles, koriandrs)
Pagatavošana
- Rīsus ieber gaļas buljonā, pēc tam pieliek sviestā nedaudz apceptus sīpolus.
- Samaltajai gaļai pieliek olu, sāli, piparus, zaļumus.
- Kad rīsi pusgatavi, 2 - 3 ēdamkarotes rīsu uzliek uz sieta, ļauj ūdenim notecēt un pievieno rīsus samaltajai gaļai.
- No sagatavotās masas izveido frikadeles, ieliek tās verdošajā zupā un var uz mazas liesmas, līdz frikadeles gatavas.
- Gatavās frikadeles sakārto uz šķīvjiem.
- Pienā iejauc divas olas un, lēnām maisot, pielej zupai.
- Zupu pārkaisa ar pētersīļiem un dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!