Armēņu rīsu zupa ar frikadelēm

Armēņu rīsu zupa ar frikadelēm Foto: Armēņu rīsu zupa ar frikadelēm

Sastāvdaļas

  • 2 l gaļas buljona
  • 3/4 glāzes rīsu
  • 500 g jēra gaļas
  • 3 olas
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • mazliet piena
  • pipari
  • sāls
  • smalki sagriezti zaļumi (pētersīļi, dilles, koriandrs)

Pagatavošana

  1. Rīsus ieber gaļas buljonā, pēc tam pieliek sviestā nedaudz apceptus sīpolus.
  2. Samaltajai gaļai pieliek olu, sāli, piparus, zaļumus.
  3. Kad rīsi pusgatavi, 2 - 3 ēdamkarotes rīsu uzliek uz sieta, ļauj ūdenim notecēt un pievieno rīsus samaltajai gaļai.
  4. No sagatavotās masas izveido frikadeles, ieliek tās verdošajā zupā un var uz mazas liesmas, līdz frikadeles gatavas.
  5. Gatavās frikadeles sakārto uz šķīvjiem.
  6. Pienā iejauc divas olas un, lēnām maisot, pielej zupai.
  7. Zupu pārkaisa ar pētersīļiem un dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes