Sastāvdaļas
- 800 g liellopu gaļas
- 1 sīpols
- 50 ml konjaka
- 50 ml piena
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1,5 l ūdens
- 100 ml sausa sarkanvīna
Pasniegšanai:
- sviests pēc garšas
- zaļumi pēc garšas
- granātāboli pēc garšas
Pagatavošana
- Liellopu gaļu noskalo un nosusina, sagriež gabaliņos un trīs reizes samaļ.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus - samaisa.
- Pielej konjaku - samaisa, pielej pienu, vēlreiz kārtīgi samaisa.
- Sīpolu sakapā, pievieno maltajai gaļai.
- No maltās gaļas izveido 4 lielas bumbas.
- Mētā maltās gaļas bumbas no rokas rokā, tās viegli izdauzot.
- Katlā lej ūdeni, uzvāra, pielej sarkanvīnu, mazliet pieber sāli.
- Maltās gaļas bumbas, uzmanīgi liek ūdenī.
- Samazinot uguni, vāra 25 minūtes.
- Gatavu kjuftu liek traukā, 10 minūtes atdzesē.
- Gaļas bumbas sagriež apaļās šķēlēs, pasniedz ar sviesta piciņu, zaļumiem un granātābolu sēkliņām.
- Ja vēlas, kjuftu pasniedzot, var ietīt lavašā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!