Armēņu kjufta

Armēņu kjufta Foto: Armēņu kjufta

Sastāvdaļas

  • 800 g liellopu gaļas
  • 1 sīpols
  • 50 ml konjaka
  • 50 ml piena 
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas 
  • 1,5 l ūdens 
  • 100 ml sausa sarkanvīna
Pasniegšanai: 
  • sviests pēc garšas
  • zaļumi pēc garšas
  • granātāboli pēc garšas

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu noskalo un nosusina, sagriež gabaliņos un trīs reizes samaļ.
  2. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus - samaisa. 
  3. Pielej konjaku - samaisa, pielej pienu, vēlreiz kārtīgi samaisa.
  4. Sīpolu sakapā, pievieno maltajai gaļai.
  5. No maltās gaļas izveido 4 lielas bumbas.
  6. Mētā maltās gaļas bumbas no rokas rokā, tās viegli izdauzot. 
  7. Katlā lej ūdeni, uzvāra, pielej sarkanvīnu, mazliet pieber sāli. 
  8. Maltās gaļas bumbas, uzmanīgi liek ūdenī. 
  9. Samazinot uguni, vāra 25 minūtes. 
  10. Gatavu kjuftu liek traukā, 10 minūtes atdzesē. 
  11. Gaļas bumbas sagriež apaļās šķēlēs, pasniedz ar sviesta piciņu, zaļumiem un granātābolu sēkliņām. 
  12. Ja vēlas, kjuftu pasniedzot, var ietīt lavašā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes