Sastāvdaļas
- arbūzu mizas
- cukurs
- citronskābe
- vanilīns
Pagatavošana
- Ievārījumam vislabākie ir arbūzi ar biezām mizām.
- Arbūzu mizai atdala pašu ārējo kārtu.
- Pārējo mizas daļu sagriež kubiņos un 3-10 minūtes plaucē verdošā ūdenī, kamēr tie izmirkst.
- Pēc tam vāra sīrupā (1 l litru sīrupa pagatavo no 1 kg cukura un 0,35 l ūdens).
- Vārīt var vienā vai divos paņēmienos.
- Sīrupam pieliek 2-3 g citronskābes.
- Vārīšanas beigās ieteicams piebērt vēl glāzi cukura uz 1 l sīrupa un pēc garšas vanilīnu.
- Gatavā ievārījumā arbūzu mizu gabaliņiem jābūt dzidriem.
- Uz 1 kg mizu vajag 1,2 kg cukura.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!