Ar zaļumiem konservēti gurķi

Ar zaļumiem konservēti gurķi Foto: Ar zaļumiem konservēti gurķi

Sastāvdaļas

  • 2 kg nelielu gurķu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • daži svaigu diļļu zariņi
  • ķiršu lapas
  • upeņu lapas
  • 5 melno piparu graudiņu
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 70 ml 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Gurķus, nomizotas ķiploka daiviņas un zaļumus nomazgājiet un nosusiniet.
  2. Dārzeņus, lapas un piparus lieciet kārtās izkarsētās burkās, pielejiet līdz augšai ar verdošu ūdeni.
  3. Pēc 20 minūtēm šķidrumu nolejiet un atkal lieciet vārīties, pielieciet tam sāli, cukuru, pēc minūtes pielejiet etiķi.
  4. Kad uzvārījies, noņemiet no uguns.
  5. Lejiet uz gurķiem marinādi otro reizi un uzreiz aizvākojiet ar sterilizētiem vāciņiem.
  6. Burkas atdzesējiet, apgāztas otrādi un silti apsegtas ar dvieli. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes