Sastāvdaļas
- 1,3 kg nelielu stingru tomātu
- 300 g balto vai zaļo vīnogu
- 2 garenas paprikas
- 2 ķiploka daiviņas
- 50 g zaļumu (upeņu un ķiršu lapu, fenheļa ziedkopu, seleriju u. tml.)
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote sāls
Pagatavošana
- Paprikas iztīriet un sagrieziet strēmelēs.
- Nomizojiet un sagrieziet šķēlītēs ķiplokus.
- Vīnogas sadaliet nelielos ķekaros.
- Visus dārzeņus, ogas un zaļumus nomazgājiet un nosusiniet.
- Izkarsētā trīslitru burkā lieciet zaļumus, ķiplokus un paprikas, virsū lieciet tomātus, sajauciet tos ar vīnogām.
- Visu pārlejiet ar verdošu ūdeni un atstājiet uz 20 minūtēm, lai pastāv.
- Nolejiet ūdeni un atkal lieciet vārīties.
- Burkā beriet cukuru un sāli, lejiet verdošu ūdeni un uzreiz aizvākojiet.
- Burku atdzesējiet, apgāztu otrādi un silti apsegtu ar dvieli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!