Sastāvdaļas
- 750 g kartupeļu
- 500 g svaigu sēņu
- ūdens
- 2 sasmalcināti sīpoli
- sāls, pipari pēc garšas
- 1/2 glāzes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Notīrītas un nomazgātas svaigas sēnes applaucē ar verdošu ūdeni, sagriež un apcep uz pannas kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem.
- Nomizotus kartupeļus sagriež daļiņās un liek kopā ar apceptam sēnēm katlā, aplej ar ūdeni līdz augšējai kārai, pieliek sāli, lauru lapu, piparus, 2 pētersīļu lapiņas un katlu noslēdz ar vāku.
- Uz uguns sautē 30 minūtes.
- Kartupeļos var ielikt 2 ēdamkarotes skāba krējuma.
- Pasniedzot izņem pētersīļu lapiņas un lauru lapu, bet kartupeļus pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!