Ar šķiņķi un olām pildīti tomāti

Ar šķiņķi un olām pildīti tomāti Foto: Ar šķiņķi un olām pildīti tomāti

Sastāvdaļas

  • 8 tomāti
  • 300 g kviešu maizes
  • 4 olas
  • 100 g šķiņķa
  • 1 glāze buljona
  • 50 g sviesta
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 4 pētersīļu lapiņas
  • 4 ēdamkarotes rīvmaizes
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Lielus, apaļus ne pārāk gatavus tomātus mazgā, nogriež galus un izņem vidu.
  2. Tomātus piepilda ar pildījumu, saliek ar sviestu izsmērētā pannā, apkaisa ar rīvmaizi, apslaka ar sviest un izcep cepeškrāsnī.
  3. Pildījumu sagatavo no sasmalcinātas baltmaizes, jēla šķiņķa, pieliek sakapātas cieti novārītas olas un pētersīļu zaļumus, sarīvētu ķiploku, sāli, piparus, nedaudz buljona. Visu rūpīgi samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes