Sastāvdaļas
- 4 paprikas
- 250 g mocarellas siera
- 1 ēdamkarote eļļas
Mērcei:
- 1 citrona sula
- 1 - 2 ķiploka daiviņas
- 1 neliels čili
- sāls
- 2 ēdamkarotes drupinātu riekstu
- nedaudz pētersīļu
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
- Papriku pārgriež uz pusēm, iztīra, pārziež ar eļļu un ar griezuma vietu uz leju sakārto pannā.
- Liek sakarsēta krāsnī un 200°C temperatūrā cep, līdz paprikas maliņas sāk apbrūnēt.
- Tad pusītes apgriež otrādi, tajās iepilda gabaliņos sagrieztu sieru.
- Uz apmēram 10 minūtēm ieliek atpakaļ krāsnī.
- Pa to laiku pagatavo mērci: ķiploka daiviņas, čili un pētersīļus sasmalcina, sajauc ar citrona sulu, sāli un olīveļļu.
- Riekstus apgrauzdē, pievieno mērcei, pārlej ar to izceptās paprikas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!