Sastāvdaļas
- 8-10 vidēji lieli tomāti
- 600 g šampinjonu
- 50 g sīpolu
- 2 tējkarotes sāls
- pipari
- pētersīļu zaļumi
- sviests pēc vajadzības
Pārliešanai:
- 400 g tomātu sulas
- 2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
Pagatavošana
- Tomātus izvēlas sarkanus, nogatavojušos, vēl cietus, vidēji lielus un gludus.
- Tomātus nomazgā, ar asu nazi nogriež «vāciņus», ar tējkaroti izņem mīkstumu ar sēklām.
- Izdobtā tomātā iekaisa sāli, piparus, piepilda ar sagatavotiem šampinjoniem un uzliek tomātam nogriezto «vāciņu».
- Šampinjonu sagatavošana: nepāraugušus šampinjonus nomazgā, noslauka un sagriež sloksnītēs.
- Katliņā ar sviestu apcep sīki sagrieztus sīpolus, pievieno sagrieztās sēnes, sāli, piparus un sautē 10-15 minūtes.
- Beigās pievieno sīki sagrieztus pētersīļu zaļumus.
- Piepildītos tomātus sakārto burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai klāt sāls un cukurs pēc garšas.
- Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu un sterilizē 100 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 60 minūtes un litra burkas – 90 minūtes.
- Pēc sterilizēšanas burku aizvalcē un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!