Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 tējkarote sāls
- 1/8 tējkarotes svaigi samaltu melno piparu
- muskatrieksts
- 1 ola
- 2 glāzes piena
- 200 g sarīvēta siera
- 1 daiviņa ķiploka
- 4 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Nomizotus un plānās šķēlītēs sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus, muskatriekstu un pusi porcijas sarīvētā siera ieliek bļodā un samaisa, pieliek jēlu olu, ielej pienu un vēlreiz samaisa.
- Dziļu keramikas trauku izrīvē ar ķiploku, izsmērē ar sviestu un ieliek tajā bļodas saturu, pārkaisa ar atlikušo sieru, uzliek virsū sviesta piciņas un liek 40 - 45 minūtes iepriekš sakarsēta cepeškrāsnī. Cep līdz izveidojas brūna garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!