Ar liellopa gaļu un dārzeņiem pildīta paprika

Ar liellopa gaļu un dārzeņiem pildīta paprika Foto: Ar liellopa gaļu un dārzeņiem pildīta paprika

Sastāvdaļas

  • 9-10 paprikas
  • 1-1,2 kg liellopu gaļas
  • 4 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1/2-0,7 glāzes rīsu
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote garšvielu pēc izvēles
  • 1/2 saišķīša zaļumu
  • 1 ola
  • 3,5 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu noskalo, noņem plēves, sagriež gabaliņos.
  2. Gaļu, kopā ar vienu sīpolu, rupji samaļ, pieber sāli.
  3. Pannā cep 2 sagrieztus sīpolus un 1 sarīvētu burkānu, pievieno garšvielas pēc garšas, pieber sāli.
  4. Rīsus pavāra 2 minūtes, vai arī, ja nav daudz laika uzlej verdošu ūdeni.
  5. Malto gaļu samaisa ar rīsiem, ceptajiem sīpoliem un burkāniem.
  6. Paprikas iztīra un pilda ar gaļas pildījumu.
  7. Pildītās paprikas liek katlā.
  8. Gatavo mērci - mazliet apcep sīpolu, burkānu, pievieno tomātu pastu, zaļumus, uzlej glāzi ūdens, pieber sāli, samaisa.
  9. Mērci pārlej pildītajām paprikām, uzliek katlam vāku, sautē uz mazas uguns 30-40 minūtes.
  10. Pasniedz ar skābo krējumu.
  11. Padoms - pirms pasniegšanas, paprikām novelk plānu miziņu, būs garšīgāk.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes