Ar kūpinātu vistas gaļu pildītas paprikas
Dārzeņu ēdieni
augu eļļa
burkāns
cietais siers
dilles
garšvielas
kūpināta vistas kāja
paprika
pipari
sāls
sēnes
sīpoli
tomāti
Foto: Ar kūpinātu vistas gaļu pildītas paprikas
Sastāvdaļas
- 4-5 lielas paprikas
- 1 kūpināta vistas kāja
- 300 g sēņu
- 2 tomāti
- 1 burkāns
- 2 sīpoli
- 100-150 g cieta siera
- dilles, garšvielas, sāls, pipari pēc garšas
- augu eļļa ieziešanai
Pagatavošana
- Paprikas pārgriež uz pusēm tā, lai paliek astītes daļa, izņem sēklotni.
- Sīpolus, sēnes un kūpināto vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos.
- Tomātus blanšē verdošā ūdenī 1 minūti, mazliet atdzesē, novelk miziņu un sīki sagriež.
- Sieru sarīvē, zaļumus sakapā.
- Paprikas blanšē verdošā ūdenī 3 minūtes, mazliet atdzesē.
- Sīpolus un burkānus sautē, pievieno sēnes un cep pusgatavas.
- Pievieno kūpināto gaļu, tomātus, zaļumus, garšvielas, sāli, piparus.
- Visu samaisa un sautē 5 minūtes, pieliek pusi rīvēta siera, un pēc minūtes noņem no uguns.
- Ietaukotā veidnē liek papriku pusītes, pilda ar pildījumu, cep 180-200°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Veidni izņem no krāsns, pārkaisa ar atlikušo sieru, kas samaisīts ar zaļumiem.
- Veidni liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 10 minūtes, kad siera garoziņa ir apbrūnējusi, ēdiens ir gatavs.
... reizes
Šodien skatītākās receptes